Aşk Sesini Öpmeyi İstemek Gibi

   Bugün biraz aşktan bahsedelim istiyorum.
Aşk gerçekten büyüdüğümü hissettiğimden beri, sanırım içimde barındırmayı en sevdiğim duygu. Sürekli aşık olan birisi değilim elbette zaten insanın öyle her gördüğü insana da aşık olabileceğini sanmıyorum.
   Aşk bana göre nedir biraz bundan bahsetmek istiyorum, ruhumu sarıp sarmalayan içinden asla çıkmak istemeyeceğim bu güzel his nedir onu konuşalım biraz.
   Aşk herkeste farklı şekillerde tezahür eden, herkesin kendisine has insanı kökünden değiştiren bambaşka bir şey.
   Aşk, kalbin yumuşamasıdır, merhametle dolmasıdır bence. Aşık bir insan nasıl kötü olabilir bilmiyorum. Bir başkasının her şeyini düşünmek, kendinizle bir tutmak gibi bir şey onu. Sanki bir parçanız gibi benimsemek, gülüşünü izlemek, sesini, nefesini dinlemek.
   Ayrılık dahi olsa onunla geçirilen güzel anılara sahip çıkmak, bir gün dünyanın en berbat insanı olduğunu öğrenseniz dahi anılarınıza saygı duymak, kalbinizden onları asla atmamak. 
   Aşka aşık olmak belki de, ona aşık olmak ve sonra ona duyduğunuz güzel aşka da aşık olmak. Aşka aşık olmak ve onun size duyduğu aşka aşık olmak.
   Hatırlanan güzel bir anıda, belki size attığı bir güzel bakışta mutluluk gözyaşlarına engel olamamak.Bir küçük günaydın mesajında bu mesajı alabildiğiniz için şükretmek Allah'a ve mutluluktan yine ağlamak.
   Gururunuzun yok olması belki de aşk, öyle sevmek ki gurur yapmamak, özür dilemekten korkmamak. Ellerini asla bırakmamak. O sizi bıraksa da bırakamamak, vazgeçememek. 
   Hayatınızdaki tüm üzüntüler de ona sığınmak, sizi üzüntüden öldüren o olsa bile tesellisini yine ondan beklemek. 
   Güzel sevmek, kokusunun rüzgarına takılıp, sesinin tınısından sevmek. Aşk sesini öpmeyi istemek gibi ya da mutluluktan ağlamayı sevmek gibi. 
   Biraz şiirvari oldu yazdıklarım sanırım ama insan aşkı anlatırken istemeden şiirselleşiveriyor sanırım her şey. Aşık olun! Aşk acısını da yaşamış birisi olarak konuşuyorum dünya da acısı bile yaşanmaya değer, acısı bile güzel olan tek duygu aşk bence, yaşayın kaç yaşında, kim olursanız olun dibine kadar mutluluğunu da acısını da en dibine kadar yaşayın! 

Yorumlar

  1. Aşk bana göre başkasında kendini bulup, onu içselleştirmek bir olup birliğine hayran olmak. Ne güzel yazmışsınız. Var olan güzel duyguya güzel bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler yazılabilir istense, öyle güzel bir duygu...

      Sil
  2. Aşkı kelimelere dökmüşsün emeğine sağlık ama aşkı anlatamazsın. Her ne kadar yazsan da o aslında yaşadığın duygulu aşk değildir. Yazdıkların hep yaşadığın veya yaşadığımız aşkın 5-10-15... basamak aşağısındadır. Aşkı tatmak zordur, öyle kolay elde edilmez. Ama çok kolay kaybedilir. Aşık olabilmek için; güvenmek ve inanmak gerekir. Hem kendine hemde aşkı yaşadığın karşındaki kişiye aynı şekilde geçerlidir. Bu güzel yazı için tekrardan emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yazdıklarınıza katılıyorum :)

      Sil
    2. Çok güzel kaleme almışsınız aşkı. Insan yaşadığı şekilde kaleme alır aşkı. Aşkı yaşamayanlarda okuduklarını tekrar biçimlendirip yazıya döker.

      Sil
    3. Kesinlikle öyle yaşadığım şekliyle kaleme aldım ancak öylesi mümkün olabilir böylesini hissetmek için

      Sil
  3. Seni takipteyim yılbaşı çekilişime beklerim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübra benlik bişeylerde koysaydın çekilişe yahu :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat ve Mutlulukla İlgili

Bir Adım, Bin Mutluluk :

Rukiye Türeyen: %99 Engeli ile Kitap Yazdı